Search
Close this search box.
  1. Hetsen & Visschers
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Ons werk
  6. >
  7. Week van Lezen &...

Week van Lezen & Schrijven

We blikken met trots terug op de #Week van Lezen en Schrijven! We speelden door heel Nederland en maakten veel professionals bewust van hun rol om laaggeletterdheid aan te pakken.

Ieder jaar zetten tal van gemeentes, bibliotheken, welzijnsorganisaties, bedrijven én professionals zich in om laaggeletterdheid en laaggecijferdheid onder de aandacht te brengen. Want we hebben nog altijd een serieus probleem in Nederland!

Ruim 2,5 miljoen mensen kunnen zich niet of minder goed staande houden in ons (digi)taal georganiseerde land. Laaggeletterde mensen hebben gemiddeld genomen een slechtere gezondheid en minder goede kansen op de arbeidsmarkt. Laaggeletterden zijn vaak minder zelfredzaam, minder sociaal actief en ze zijn vaker ziek dan geletterden.

Een volwassene die laaggeletterd is, is géén analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving.

In onze voorstelling Laaggeletterd geven we deze mensen een gezicht, laten we zien hoe zij zich op verschillende manieren staande houden, wat is hun kracht is, wat zij lastig vinden en wat zij willen leren. De kracht van onze voorstelling is dat jij als professional leert wat jij kunt doen!

Kom in actie!
De bewustwording rond het bestaan van laaggeletterdheid is de laatste jaren flink toegenomen. Zeker in het sociaal domein en ook bij werkgevers. Toch kunnen we nog veel meer doen en aansluiten bij de ‘wereld’ van een laaggeletterde en zijn leerbehoefte. Wij leren je graag HOE!

Stichting Lezen en Schrijven maakte een korte impressie van onze voorstelling Laaggeletterd die we in Deventer speelden en het leereffect van het nagesprek op de deelnemers.

De voorstelling is geïnspireerd op de profielen en personages van KLASSE!

Recente artikelen

Blijf vooraan staan!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.