Intercultureel

"Hoe is het om ergens te zijn zonder de regels en cultuur te snappen?"

Training Interculturele Communicatie

Wat is interculturele communicatie

Interculturele communicatie is de communicatie tussen personen met verschillende culturele achtergronden. Een cultuurverschil kan een knelpunt zijn voor een effectieve communicatie zonder kennis van interculturele communicatie. Er zijn vele overeenkomsten bij de interculturele communicatie, maar inzicht in de paar verschillen is van groot belang in het contact. Daarnaast is een open mind en interesse in de ander heel belangrijk om tot een echt contact te komen.  

Voor wie
Kennis van de culturele verschillen en overeenkomsten in een cultuur is belangrijk voor medewerkers binnen de samenwerking in bedrijven, binnen het onderwijs in contact met ouders en leerlingen, binnen de instanties en organisaties, woningcorporaties en gezondheidszorg in contact met mensen van diverse culturen. Veel Nederlanders staan niet altijd stil bij het gegeven dat ze ook een cultuur hebben en daarmee kenmerken in gedrag. Wie bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek een ‘slappe’ hand geeft, maakt eigenlijk al geen kans meer. Wist u bijvoorbeeld dat een 'echte Nederlandse hand' aan 10 kenmerken moet voldoen? 


Workshop Interculturele Communicatie voorkomt buitensluiting

In deze laagdrempelige korte workshop gaan we onderzoeken wat ‘Nederlands’ is aan de manier waarop we communiceren. Dan weten we ook waar migranten tegen aan lopen. En we begrijpen dan beter waardoor onbedoelde buitensluiting ontstaat.

Communicatieregels, ongeschreven wetten en omgangsregels komen aan bod. Meestal zijn deze vaak onbewust, maar je wordt er wel op beoordeeld. In deze workshop gaan de deelnemers op een leuke manier ervaren wat culturele communicatie kan inhouden.

Leuk en leerzaam
Deze workshop is leuk en leerzaam voor medewerkers binnen organisaties, het onderwijs e.d. Voor kleine en grote groepen! Het thema komt aan bod op een manier dat niemand het gevoel krijgt dat ze iets fout doen.
Vraag gerust ons naar de mogelijkheden!