Feedback

Training Feedback en Aanspreken 2.0

Samen met een expert trainer en/of trainingsacteur Feedback aan de slag rond Feedback. Elkaar aanspreken binnen het werk, feedback geven of ontvangen vinden de meesten van ons lastig. Je wilt geen ruzie. Je bent bang voor de reactie, de emotie van de ander en die van jezelf. Feedback uitstellen maakt het alleen maar moeilijker. Zaken goed met elkaar bespreken komt de samenwerking en de resultaten van het werk ten goede.

Feedforward en de oplossingsgerichte feedback.

Vaker horen we dat mensen al een training 'Feedback geven en ontvangen' hebben gehad. De nadruk ligt op het uitspreken waar je last van hebt bij de ander en de gevolgen die dat voor jou heeft. De 4 G's; gedrag, gevolg, gevoel en gewenst gedrag. Mensen voelen zich dan toch nog vaak aangevallen. We kiezen vanuit onze ervaringen daarom graag voor Feedforward en de oplossingsgerichte feedback.

Training Feedforward

Een training Feedforward, een positieve oplossingsgerichte aanpak! 
Op basis van positieve ervaringen en resultaten kiezen steeds meer klanten voor deze positieve, meer oplossingsgerichte manier van zaken met elkaar bespreken. 

Meer samenwerken en zo gezamenlijke doelen bereiken. Irritaties en conflicten met feedforward bespreekbaar maken, zodat deze niet ondergronds hinderlijk doorwerken. Daarmee ontstaat een goede samenwerking en worden goede resultaten bereikt. In deze aanpak wordt meer de verbinding met de ander gezocht.
In deze training leer je hoe je dat kunt doen. 

Zaken met elkaar bespreken rond de samenwerking worden een onderdeel van een cultuur, waarbij we elkaar veel vaker concrete complimenten geven en soms verschillen accepteren. Daardoor ontstaat er meer een wij-gevoel in plaats van dat we krampachtig onze eigen grenzen bewaken.

Aanspreken als onderdeel bij feedback komt ook vaker in de samenwerking aan de orde. Aanspreken kan niet zonder 'afspreken'.  In de afsprakencirkel komt dat aan bod. Dit voorkomt veel onnodige miscommunicatie.

Interactieve aanpak training feedback

Een trainingsacteur feedback of trainer-acteur die in een 1-op-1 coaching of training feedforward oefent met eigen praktijksituaties. Voor een klein team of een hele afdeling, organisatie of bedrijf, We hebben ervaring opgedaan binnen de diverse branches zoals binnen Onderwijs, Ziekenhuizen, Bedrijven, Gezondheidszorg, Gemeenten enz.

Een ijsbreker door bijvoorbeeld een gezamenlijke start met een regiescène rond een actuele casus en dan daarna effectief oefenen in kleinere groepjes met mooie interactieve ondersteunende werkvormen. De medewerkers kunnen het de volgende dag al toepassen op het werk, maar ook privĂ© wordt deze workshop gewaardeerd. 

Ook interactief regietheater is mogelijk rond thema feedback en feedforward voor kleine en grotere groepen binnen uw organisatie.  Altijd een aanpak op maat!