Search
Close this search box.
  1. Hetsen & Visschers
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Ons werk
  6. >
  7. Terugblik Leer- en Netwerkbijeenkomst...

Terugblik Leer- en Netwerkbijeenkomst Laaggeletterheid

Terugblik Leer- en Netwerkbijeenkomst Laaggeletterheid

Gemeente Zuthpen: Donderdag 7 april 2022 organiseerde de subgroep Taal en Hechting de eerste leer- en netwerkbijeenkomst

Taal is belangrijk voor de hechting tussen kind en ouder. Ook is taal belangrijk om de informatie en adviezen over het welzijn van het jonge kind over te dragen. Tussen de 10% en 13% van de inwoners in Zutphen vindt het lastig om alle informatie te lezen, te begrijpen en daarop te reageren. Dat betekent dat minimaal één op de 10 mensen met wie je in gesprek bent, de boodschap niet goed begrijpt. Dat kan leiden tot misverstanden, niet of te laat reageren of zelfs leiden tot ernstiger gevolgen.

Interactief theater

“Trainings- en acteursbureau Hetsen & Visschers heeft ons letterlijk laten ervaren wat er gebeurt als een professional en een ouder elkaar niet begrijpen. Bewustwording, herkenning, het bespreekbaar maken van en aansluiten en bij laaggeletterdheid kwam uitvoerig aan bod.”

Daarbij werd het volgende schema besproken:

* signaleren
* normaliseren
* bespreken
* doorverwijzen

Informeer naar de mogelijkheden van regietheater om een thema tijdens uw (netwerk)bijeenkomst op een effectieve manier onder de aandacht te brengen, waarbij je publiek in actie komt!