Search
Close this search box.
  1. Hetsen & Visschers
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Ons werk
  6. >
  7. Referentieblog: Verrassende Skillslabs bij...

Referentieblog: Verrassende Skillslabs bij CZ

In de schulden komen kan ons allemaal overkomen!

Schulden staan nooit op zichzelf. Wel zijn er mensen waarbij het vaker voorkomt. Dit komt niet altijd door het gedrag van diegene, maar in het gedrag ligt zeker een belangrijk deel van de oplossing om weer uit de schulden te komen.

Bij de afdeling Debiteuren van CZ hebben ze dat goed begrepen!

Sinds vorig jaar werken zij volgens de methodiek Activerende incasso van Social Force die vanuit wetenschappelijke inzichten een gesprek met een debiteur anders benadert. Met succes!

Een goed gesprek is nu een gesprek waarin medewerkers van CZ vanuit het perspectief van de klant redeneren. Dus niet de ander probeert te overtuigen van hetgeen CZ wil, maar met de klant verkent of hij of zij belangen heeft bij wat CZ voor ogen heeft.

Op deze manier krijg je sneller zicht op hoe de klant erbij zit. Pas dan kan je afspraken maken die passend én duurzaam zijn. Daarbij probeert CZ te voorkomen dat problemen bij hun debiteuren nog groter worden en dat mensen geen hulp zoeken die ze wel hard nodig hebben.

Deze andere benadering vraagt van de medewerkers van de afdeling Debiteuren ander gedrag en gespreksvaardigheden.

En die gespreksvaardigheden konden ze oefenen in onze Hetsen & Visschers Training en Acteursbureau B.V. Skillslabs! We trainden de hele afdeling en de reviews zijn hoog, 9-ens en 10-en met als feedback:

❤️ “Je mag jezelf blijven terwijl je toch de methodiek toepast.”
❤️ “De eerste training die ik zo’n hoog cijfer geef omdat we in vertrouwde sfeer met duidelijke oefeningen konden oefenen.”
❤️ “Leerzaam om met en van elkaar te leren door het gewoon te doen.”
❤️ “Leerzaam door het direct praktisch toepasbare ervan! Nuttig om bij elkaar handige zinnen op te kunnen halen.”
❤️ “Praktijkgericht, goede sfeer, wat je wilde oefenen kon je oefenen en het was fijn elkaar te motiveren.”

Bram Veldman Procesverbeteraar Debiteurenbeheer CZ: “De verschillende oefenvormen die worden aangeboden in de Skillslabs van Hetsen & Visschers Training en Acteursbureau B.V. hebben ons verrast. Veel collega’s vonden het spannend om te oefenen, maar na deze Skillslabs is dat niet meer aan de orde!”

Een Skillslab is zeer effectief bij veranderingen binnen organisaties!