Search
Close this search box.
  1. Hetsen & Visschers
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Referentieblog: “Veiligheid bespreken hoort...

Referentieblog: “Veiligheid bespreken hoort bij ons allemaal.”

Bij AD Productions (AD) staat Veiligheid hoog in het vaandel. AD investeert continu in onder andere trainingen, apparatuur en processen die de risico’s minimaliseren om de veiligheid van het personeel en de gemeenschap te waarborgen. “De beweging die je ziet is dat veiligheid op de werkvloer veel meer bespreekbaar wordt gemaakt ten opzichte van enkele jaren geleden. Daarnaast is veiligheid ook geen top-down of bottom-up proces, maar wordt dit gezamenlijk opgepakt. Een goede beweging”, aldus Johnno van Peer, Manager SHEQ bij AD.  

Eerder startte AD met een veiligheidscultuuronderzoek. Het bewustzijn rondom eigen handelen en het aanspreken op veilig handelen mocht omhoog. Hetsen & Visschers training en acteursbureau mocht hieraan een bijdrage leveren door diverse interactieve trainingen te verzorgen door aan de slag te gaan met ‘gedrag’ rondom veiligheid bij AD. We sloten aan bij de nieuw geformuleerde strategie en kernwaarden van de organisatie.

 

Van Peer: “Het doel is bereikt dat met name het bewustzijn vergroot is. Er wordt beter nagedacht over wat aannames zijn en feiten en men durft elkaar meer aan te spreken. Daarnaast zijn de interactieve trainingen goed bevallen, wat een andere vorm van training is dan dat de werkvloer gewend is. Medewerkers vonden het leuk én leerzaam! Nu gaan we binnen AD aan de slag met de input en feedback die door medewerkers en leidinggevenden geleverd is tijdens deze trainingen.”