Voorstelling Laaggeletterdheid in 2020

Op dit moment zijn we bezig een voorstelling te maken over laaggeletterdheid, over de NT1'ers.

Voor professionals, bibliotheken, taalvrijwilligers, gemeenten, onderwijs, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. De voorstelling is bedoeld om bewustwording te creëren. Laaggeletterden krijgen een gezicht: hoe ze zich op verschillende manieren staande weten te houden, hoe het ons allen had kunnen overkomen, waar ze tegen aanlopen, de gevolgen ervan en ook hun kracht, hun verlangens, hun beperkingen komen aan bod.

Aan bod komt o.a. het herkennen, het bespreekbaar maken, het normaliseren, het verwijzen, het aansluiten bij de motivatie en meer. 

De planning is dat de voorstelling in de eerste helft van 2020 klaar zal zijn.

Tips?
Heeft u nog ideeën of associaties waarvan u vindt dat die mogelijk interessant zijn voor de voorstelling, dan horen we dat graag! Wilt u op de hoogte gehouden worden over de voorstelling, laat het ons weten via de contactbutton. 

Onze expertise 
Als bureau zetten we ons expert-team laaggeletterdheid, dat bestaat uit 12 professionele trainingsacteurs, al jaren bijna wekelijks in bij trainingen ‘Herkennen en Omgaan met laaggeletterden’ en ‘Motiverende Gespreksvoering’ (NT1’ers) in bij o.a. de Stichting Lezen & Schrijven, Pharos, gemeenten, bibliotheken, UWV’s, Sociale Wijkteams etc. Met een expert team van 12 trainingsacteurs die hier speciaal op ingewerkt zijn.

Voor grote groepen brengen we ook interactief regietheater rond dit onderwerp.