Laaggeletterdheid op Ontwikkeling Telt Festival

Hetsen & Visschers op het Ontwikkeling Telt Festival 

Op 20, 21 en 22 april 2021 verzorgen we vanuit Hetsen & Visschers een online workshop laaggeletterdheid op het Ontwikkeling Telt festival. Een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SER. Er zijn namelijk veel mooie praktijkvoorbeelden, kennis en innovaties op het gebied van laaggeletterdheid.

Ben jij benieuwd naar dit leuke, inspirerende festival en wil je onze workshop bijwonen? Meld je dan nu nog aan via www.ontwikkelingteltfestival.nl.

Op dinsdag 20 april 2021 van 13:45 tot 14:30 uur kun je onze workshop bijwonen.

Het festival is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven Lang Ontwikkelen. Tijdens dit festival gaan we met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen, om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen.

Hét acteurbureau voor begrijpelijke communicatie

Al ruim 7 jaar zijn we hét training en acteursbureau in Nederland dat wekelijks trainingen over laaggeletterdheid ondersteunt en verzorgt. Dit doen we in samenwerking met partners als Stichting Lezen & Schrijven en Pharos, en ook zelfstandig, met de inzet van onze expert (senior) trainingsacteurs en co-trainers. 

Professionals bij gemeenten, ziekhuizen, huisartsen, bibliotheken, woningcorporaties, maatschappelijk werk, schoonmaakbedrijven, oefenen gespreksvaardigheden. Wat werkt wel en wat werkt niet bij het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid. Hoe doorbreek je het taboe, hoe normaliseer je, hoe help je een laaggeletterde zonder dat jij als professional er nog een taak bijkrijgt? 

Trainingen laaggeletterdheid

Onderdelen die aan bod komen in de trainingen laaggeletterdheid zijn 

  • Belangrijkste weetjes over laaggeletterdheid via de e-learning van Stichting Lezen & Schrijven 
  • Bewustzijn van de momenten in je bedrijfsproces: wanneer komt een laaggeletterde in aanraking met lezen en schrijven in jouw bedrijfsproces?
  • Wat betekent laaggeletterdheid in de praktijk van de laaggeletterde?
  • Welke signaleren kun je herkennen? 
  • Wat breng je ter sprake? Rekening houdend met de mogelijke schaamte bij burgers/klanten/medewerkers en het gedrag dat hieruit voortkomt.
  • Welke gespreksvaardigheden zijn van belang bij het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid?
  • Wat is begrijpelijke communicatie?
  • Motiverende gespreksvoering. 
  • Oefenen van de eigen praktijk en casuïstiek

Lees hier meer over ons aanbod laaggeletterdheid.

Wilt u meer informatie over onze trainingen laaggeletterdheid?

We ondersteunen uw organisatie graag.

Mail ons!