Bedrijfstheater

Bedrijfstheater voor bedrijven en organisaties

Wanneer bedrijfstheater inzetten?

Bedrijfstheater zetten we in bij de zeer diverse vragen vanuit bedrijven en organisaties. Voor grote en kleine groepen is bedrijfstheater geschikt. Klanten kiezen voor bedrijfstheater als hun bedrijf of organisatie te maken heeft met:

  • Veranderingsprocessen, een nieuwe wijze van werken binnen het team of bedrijf, een cultuurverandering
  • Personeelsbijeenkomsten,
  • De kick-off van een trainingstraject,
  • Een nieuw product of dienst, een andere aanpak of werkwijze, een nieuwe klantbenadering, een betere samenwerking
  • Bij themadagen, studiedagen, conferenties, symposia, klantdagen e.d.

Ervaring met bedrijfstheater

We hebben meer dan 25 jaar lang ervaring met Bedrijfstheater en hebben vele honderden voorstellingen Bedrijfstheater gespeeld in alle branches, van overheid tot bedrijfsleven. Bedrijfstheater voor zowel grote als kleinere groepen.
Ons credo is daarbij dat inhoud en humor samen 1+1=3 wordt.  

'De aanpak is niet vluchtig of alleen buitenkant. De inhoud blijft hangen en gaat ergens over! Het lijkt alsof ze uit onze organisatie komen en dat zorgt voor verbinding. Ze nodigen uit tot andere inzichten en een andere aanpak.

Bedrijfstheater voorbeelden

Bedrijfstheater kan op verschillende manieren en met verschillende werkvormen. Afhankelijk van thema, doelen en deelnemers en branche wordt de aanpak en vorm in overleg bepaald. Naast improvisatietheater wordt er ook gewerkt met scripts op maat en passend bij jullie doel. Interactie is mogelijk met bijvoorbeeld Regietheater, Bedrijfsgames, Illustratie scènes met foute en goede versie of samen met de deelnemers de goede versie maken, Terugspeeltheater vanuit de acteurs en hun rol, Vooruitspeeltheater, Wat-Als dilemma theater, Spiegeltheater en/of Improvisatietheater enz.. 

Bedrijfstheater op maat

We gaan met de opdrachtgever in gesprek over het thema aan de hand van specifieke vragen die in korte tijd veel informatie opleveren. 'Waar staan we nu en waar wilt de opdrachtgever naar toe?
Wat zijn belemmeringen, weerstanden en valkuilen?' Wat wil de opdrachtgever in 'beeld' brengen om veranderingen te bewerkstelligen? We kunnen dan een voorstel doen op maat.
In ons team zit veel expertise en desgewenst kan dat aangevuld worden met bijvoorbeeld muzikanten en anderen die een toevoeging zijn.

Bedrijfstheater maakt het onzichtbare zichtbaar!

Bedrijfstheater maakt de medewerkers ontvankelijk voor verandering!

  1. Met bedrijfstheater komen we direct tot de kern en wordt het onzichtbare, de wrijving en de reuring onder de oppervlakte, zichtbaar gemaakt.
  2. Het spel en de inhoud werken verhelderend en raakt de medewerkers.
  3. De actie en reactie in beeld gebracht, vergroot de betrokkenheid en zet mensen in beweging.
  4. De gezamenlijke aanpak en beleving maakt het mogelijk om nieuwe stappen te maken.
  5. Doelen bereiken als organisatie, team en medewerker.

Zie ook onze informatie en voorbeelden van bedrijfstheater bij Regietheater , dit als een bruikbare werkvorm bij bedrijfstheater. Heeft u een wens of vraag? Bel gerust even met 076-5219541 of e-mail info@hetsen-visschers.nl.

Heeft u interesse in bedrijfstheater, workshops of andere diensten/thema's van Hetsen & Visschers?

Hostmanship
Agressie
Feedback en Feedforward
Auditen
Communicatie
Intercultureel
Juridische sector
Huiselijk geweld
Persoonlijke Effectiviteit
Onderwijs Oudergesprekken