Search
Close this search box.
  1. Hetsen & Visschers
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Ons werk
  6. >
  7. De kracht van online...

De kracht van online Regietheater

Innovatie als een start-up voor een overheidsinstantie

Op 3 november 2020 verzorgden we de start van een online innovatie-dag voor medewerkers van een overheidsinstantie. Dit deden we door het verzorgen van online regietheater met 2 trainingsacteurs van bureau Hetsen & Visschers. Voor ongeveer 60 mensen van deze overheidsdienst die thuis ingelogd waren.

Online regietheater

Bij online regietheater wordt een scène gespeeld, geïnspireerd op de dagelijkse praktijk.
In de scène zijn dagelijkse dilemma’s verwerkt. In dit geval zoals: de weerstand tegen verandering, innovatiemoeheid, muren die geslecht moet worden, geen steun ervaren, het zetten van kleine stapjes en gefocust zijn op een klein, duidelijk doel.

Nadat de scène gespeeld is, worden de medewerkers aan de andere kant van de camera gevraagd aanwijzingen te geven aan de acteurs. De aanwijzingen, mondeling of via chats gegeven, worden direct uitgespeeld door de acteurs. De deelnemers zien dan ook online of deze aanwijzingen het gewenste effect hebben. De deelnemers zijn bij deze interactieve vorm wel zeer betrokken maar hoeven zelf niet een rol te spelen.

“Het regietheater ‘schuurde’ lekker en er kwamen veel reacties. Ik geloof dat mensen onder de indruk waren hoe het aansloot bij ons dagelijks werken. Goede sketch dus!”

Tijdens het regisseren van de scène kwam naar voren dat de slagingskans bij innovatie veel groter is wanneer je je focust op één klein doel, of onderwerp, dan wanneer je de hele organisatie wilt veranderen. Het betrekken van collega’s en een manager in een startup team leidt tot succes!

Online events in uitdagende tijden

Het online regietheater in combinatie met online events zijn in deze uitdagende tijden van thuiswerken voor medewerkers een mooie mogelijkheid om met elkaar in verbinding te blijven. Met het online platform Webex waren alle medewerkers actief betrokken bij het regietheater over innovatie.