Home  >  Trainingen  >  Zorg; organisaties voor mensen met een (verstandelijke) beperking  >  Interactieve workshop Social Media

Interactieve workshop 'Social Media'

Ontspannen, leerzaam en in een aantrekkelijk, speels jasje

Social Media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze bieden ook voor mensen met een (verstandelijke) beperking diverse mooie mogelijkheden.
Er liggen echter ook dilemma s op de loer. Voor een veilig en zo prettig mogelijk gebruik van social media is enige ondersteuning voor clienten en vaak ook voor begeleiders en/of familie  op zijn plaats. Wij spelen hier op in met een interactieve workshop.

Wie  
Voor begeleiders en familieleden van mensen met een (verstandelijke) beperking. 

Hoe 
Met interactief regietheater

Wat 
Een verrassend begin, met muziek en theater, trekken de deelnemers direct de social media in. In samenwerking met de ICT-afdeling van uw organisatie wordt live skypend een scene gespeeld. Ook wordt met u bekeken of het wenselijk is om de diverse sociale media te demonstreren. Alle mogelijkheden worden in ieder geval even kort aangestipt. Gebruikt de organisatie zelf ook al apps voor haar clienten, dan komen die natuurlijk ook aan bod.

Vervolgens ziet en ervaart u door middel van ons regietheater de mogelijkheden van de social media en de mogelijke valkuilen. Dit ook door de ogen van de client.
U hoeft daarbij zelf geen rol te spelen. De workshopleiders spelen enkele scenes. U mag ze daarna regisseren. U ziet dan direct of uw aanwijzing of aanpak werkt. Actie en reactie worden direct zichtbaar. U staat dus zelf een groot deel van de workshop aan het roer. Op deze manier beklijft het geleerde beter.

Door
Twee expert trainingsacteurs/co-trainers met ruime ervaring op het gebied van mensen met een (verstandelijke) beperking.

Waar 
In company bij uw eigen organisatie.


Naam
E-mail
Telefoonnummer
Uw vraag of reactie
Verificatie code*
 

* De verficatie code is: 08883

'Late Night' Show
Op een ontspannen en interactieve wijze uw onderwerp of thema onder de aandacht brengen? Denk dan eens aan een show à la ‘Late Night'!... meer >

Laaggeletterdheid
Weet jij waar je laaggeletterdheid aan kunt herkennen?... meer >

Leren omgaan met mondige ouders à la Luizenmoeder?
Die vinden we niet raar, we vinden ze alleen maar heel bijzonder.... meer >

Waarom storytelling werkt?
Een persoonlijk verhaal verbindt en raakt. Storytelling kun je leren. Leren hoe het jouw verhaal wordt! ... meer >